Okulumuz FCL-Geleceğin Sınıfı Açıldı

Mersin Silifke Arkarası İlkokulu; Silifke Kaymakamı Şevket CİNBİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin ÇİFTÇİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem SEZER,okul müdürleri, öğretmenler, mahalle muhtarı,veliler ve davetlilerin katıldığı tören ile FCL-Geleceğin Sınıfını eğitime açtı.

Eylül ayından itibaren yoğun çalışmalar sonucunda hazırlanan Arkarası İlkokulu Future Classroom Lab (FCL), 18 Ocak 2019 Cuma günü Silifke Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü katılımlarıyla eğitime açıldı. Açılış canlı olarak eTwinning portalı üzerinden Türkiye, Ukrayna ve Ürdün'deki öğretmenler tarafından izlendi. Sınıftaki akıllı tahta sistemi üzerinden gerçekleştirilen ve bir buçuk saat süren canlı yayınla, Silifke Kaymakamı Şevket CİNBİR ve misafirler, Türk ve yabancı öğretmenler ile sohbet etme imkanı buldular.

Okul Müdürü Mustafa GÖK, oluşturulan sınıfta geleceğin teknolojileri robotik, kodlama ve stem eğitimleri verileceğini; meslek atölyeleri planladıklarını ve velilerle birlikte çeşitli etkinliklerin yapılacağını açıkladı. Sınıf Öğretmeni Şerife Özge YILDIZ "Bir çok donanıma sahip olan ve Future Classroom Lab olarak adlandırılan bu uygulama sınıfı, öğrenmeye ve öğretmeye 21. yüzyıl becerilerini dahil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturuldu. FCL'de bulunan esnek öğrenme alanlarının öğrenciler için çok büyük faydası vardır. Böyle bir sınıfta daha fazla işbirliği yapmaya ve farklı alanlara yönelik daha fazla fırsata sahip olurlar. Böylelikle, birden fazla disipline ait birden fazla öğrenmeyi aynı anda gerçekleştirebilirler." dedi.

FCL Nedir?
"Future Classroom Lab öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dahil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuştur. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir "Yaşayan Laboratuvar" olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir." (

15-01-201915-01-201915-01-201915-01-201915-01-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-2019

Yayın: 15.02.2019 - Güncelleme: 05.11.2021 13:50 - Görüntülenme: 1302